Телефон 21 12340080

Έλεγχο Των Κουνούπιων

Εμφάνιση φίλτρων
Ταξινόμηση κατά Θέση
  • Όνομα
  • Μοναδος
Εμφάνιση από 40
  • 80
  • 100
 
14,90 €

Συσκευή υπερήχων για την προστασία από τα κουνούπια RADARCAN R 101

 
95,00 €

Η Εντομοπαγίδα PLUS ZAP 16W χαρακτηρίζεται με υψηλή ποιότητα κατασκευής και  μοναδικό σχεδιασμό. Καλύπτει ακτίνα 40 τ.μ. 

 
125,00 €

Η Εντομοπαγίδα PLUS ZAP 30W χαρακτηρίζεται με υψηλή ποιότητα κατασκευής και  μοναδικό σχεδιασμό. Καλύπτει ακτίνα 80 τ.μ.

 
35,95 €

Εντομοκτόνο λάμπα κουνουπιών 12W σκοτώσει PEST

 
167,00 €

Εντομοπαγιδα AURA

Ένα από τα πιο όμορφα και πολυτελή φωτιστικά μοντέλα εντομοκτόνο στην αγορά.

 

 
59,00 €

Μίνι LED λαμπα για κουνουπιών

 
375,50 €

Επαγγελματική εντομοπαγίδες με κολλώδη πλάκα έως 150 τ.μ

 
139,99 €

Εντομοπαγίδα ηλεκτρικής εκκένωσης, επιτοίχια ή οροφής, για χώρους 120 - 160τ.μ.

 
196,00 €

Εντομοπαγίδα για έλεγχο και εξόντωση ιπτάμενων εντόμων, μύγες, κουνούπια και άλλα 24W LED

 
99,00 €

Еντομοπαγίδα 10W LED

 
11,50 €

Η ηλεκτρική μυγοσκοτώστρα είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη μυγών, κουνουπιών και λοιπών ιπτάμενων εντόμων.

 
4,50 €

Φυσικό απωθητικό για την προστασία από τα κουνούπια 50ml ψεκασμού λοσιόν

Ταξινόμηση κατά Θέση
  • Όνομα
  • Μοναδος
Εμφάνιση από 40
  • 80
  • 100

Κουνούπια: όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε – Η αντιμετώπιση

Το κουνούπι είναι ένα δίπτερο της οικογένειας Culicidae με 3.500 είδη. Είναι έντομο, το οποίο βέβαια τρέφεται με διάφορους χυμούς από φυτά και φρούτα και ζει εκεί που υπάρχουν λιμνάζοντα νερά όπως έλη, βάλτοι, ορυζώνες, σιντριβάνια, διακοσμητικές λιμνούλες άλλα ακόμα και στα πιάτα από τις γλάστρες αν σε αυτά υπάρχουν στάσιμα νερά.

Το θηλυκό κουνούπι μπορεί να γεννήσει από 200 έως 300 αβγά μέχρι έξι φορές τον χρόνο, δηλαδή πάνω από 1.200 έως 1.800 αβγά τον χρόνο το κάθε θηλυκό κουνούπι.

Και αυτό γιατί έχει ανάγκη από έτοιμες πρωτεΐνες και θρεπτικά στοιχεία για την ωρίμανση των αβγών. Έχει ανάγκη δε, από το νερό γιατί τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του γίνονται στο υδάτινο περιβάλλον. Το νερό είναι σημαντικός παράγοντας και για την διατήρηση των αβγών του που έχοντας κέλυφος ζελατινώδες είναι επιρρεπή στην ξηρασία.
Τα κουνούπια συνήθως δεν ζουν πάρα πολύ, εκτός από τους χειμερινούς μήνες, που μερικά βγάζουν όλο τον χειμώνα και με την άνοδο της θερμοκρασίας αρχίζουν να τσιμπούν και να γεννούν, ενώ λίγο μετά πεθαίνουν.

Το κουνούπι για να τσιμπήσει και να κάνει όπως λέμε “γεύμα αίματος” πρέπει η θερμοκρασία να είναι πάνω από τους 20º c ενώ σε χαμηλότερες, δεν είναι επικίνδυνο και πέφτει σε μια κατάσταση βιολογικής στασιμότητας.

Τα κουνούπια ζυγίζουν γύρω στα 2,5-3mg αλλά μπορούν να καταναλώσουν έως και 5 mg αίματος σε ένα γεύμα.

Ατομική προστασία: 

Για την ατομική προστασία σε περιοχές όπου υπάρχουν κουνούπια πρέπει να χρησιμοποιούνται εντομοαπωθητικά όπως αλοιφές και λάδια για την απομάκρυνση των κουνουπιών ή ρούχα με μακριά μανίκια για να είναι δυσκολότερη η επαφή των κουνουπιών με το δέρμα.

Η χρήση ανεμιστήρων και κλιματιστικών απομακρύνει τα κουνούπια, επειδή σε ποιο δροσερό περιβάλλον πέφτουν οι ζωτικές τους δυνατότητες.


—Η καταπολέμηση των κουνουπιών

Η καταπολέμηση των κουνουπιών σε περιβαλλοντολογικό επίπεδο είναι πολύ δύσκολη. Αν βέβαια εξαφανιστούν τα κουνούπια και άλλα έντομα τότε θα έχουμε πλήρη διαταραχή της φυσικής δομής του πλανήτη και της ισορροπίας του οικοσυστήματος, μιας και αποτελούν τροφή για άλλα έντομα, ερπετά, αμφίβια, ψάρια, πουλιά, αλλά και για μερικά μικρά θηλαστικά.

Η καταπολέμηση πρέπει να αρχίσει από τα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο αρχές Απριλίου και όταν τα έντομα βγαίνουν από την χειμερία αδράνεια και αρχίζουν να γεννούν.

Σκοτώνοντας τα κουνούπια αποφεύγεται ο πολλαπλασιασμός τους.

Επίσης κατά τη χειμερινή περίοδο το νούμερο των κουνουπιών που είναι ικανά να γεννήσουν είναι πολύ μικρό σε σχέση με το μετά. Όταν οι θερμοκρασίες είναι ακόμα χαμηλές δεν τσιμπούν με αποτέλεσμα να μην γεννούν γρήγορα.

Με την αύξηση της θερμοκρασίας τα κουνούπια ζουν λιγότερο χρόνο αλλά γεννούν πολύ περισσότερες φορές και περισσότερα αυγά.

Επίσης στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας μπορούμε να φυτέψουμε μερικά φυτά που θεωρούνται φυσικά εντομοαπωθητικά, όπως θυμάρι, λεβάντα, βασιλικός, μέντα, δενδρολίβανο.

Η ύπαρξη ποταμών, λιμνών, ορυζώνων, καθιστά δυσκολότερη την καταπολέμηση τους, αφού όταν αρχίσουν να γεννούν είναι δύσκολος ο έλεγχος των εντόμων. Η καταπολέμηση όπως αναφέραμε αφορά στο να κρατηθεί ο αριθμός τους όσο μικρότερος γίνεται.

Όσο ποιο πολύς χρόνος χάνεται τόσο δυσκολότερη γίνεται και η καταπολέμηση τους που καθίσταται και αδύνατη αν αρχίσουν οι ζέστες.

Μπορεί να υπάρξει και βιολογική καταπολέμηση με ανταγωνιστές στο οικοσύστημα που τρέφονται με αυγά και λάρβες και ζουν μέσα στα νερά των ποταμών ή των λιμνών. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά πρέπει να προβλεφθεί και η διατάραξη του οικοσυστήματος από τους καινούργιους κατοίκους.

Κατά τους ψεκασμούς θα πρέπει να μην βγαίνουμε από το σπίτι και να κρατάμε κλειστά τα παράθυρα όσο διαρκεί ο ψεκασμός. Επίσης πρέπει να μαζεύονται τα ρούχα και να κλείνονται τα κλιματιστικά. Ζώα και πτηνά οικόσιτα πρέπει να μένουν σε κλειστούς χώρους και να αφήνονται μετά το τέλος των ψεκασμών.